Om SMF136 Amiras

Jag som innehar uppfödningen heter Minna, och är bosatt i norra Stockholm. Förutom uppfödare och utställare så är jag även godkänd allrounddomare inom SMF, och guidestandardansvarig i SMFs domarkommittés standardråd. Har varit aktiv inom föreningen sen 1992.

Första kullen med prefixet Amiras föddes i augusti 1995, och namnet blev reggat året därpå. Då var det golden agouti och golden agouti roan som gällde, och så småningom kom även några d.e.g. american cresteds in. Tids nog åkte agoutisarna ut, och det kom in self beige istället, en variant som än idag ligger mig mycket varmt om hjärtat. Andra varianter som kommit och gått är black american crested och d.e.w. self & crested, abessinier och peruaner.

2005 flyttade det hit en grupp solid agouti i nonself och crested, och ättlingarna till dessa hänger med än. De delar sen 2012 platsen med teddys och sen 2015 även med self blue. Soliderna var länge min huvudvariant, dock har både teddysarna och de blå sakta men säkert börjat ta över uppfödningen.